Unitatea de elită a Rusiei care a fost refăcută de 6 ori: Trebuia să cucerească Kievul, acum a rămas iar fără oameni

Unitatea de elită a Rusiei care a fost refăcută de 6 ori: Trebuia să cucerească Kievul, acum a rămas iar fără oameni

Cea mai importantă brigadă a armatei ruse a trecut prin mai multe completări ale efectivelor, din cauza pierderilor masive pe care le-a suferit de la începutul războiului. Numai că recrutarea și pregătirea necesită timp, întrucât membrii acestei unități au o instruire peste media trupelor ruse.

Cele 18 luni de lupte intense au afectat serios una dintre cele mai prețioase unități ale armatei ruse, a declarat Vadim Skibițki, adjunctul serviciului de spionaj al armatei ucrainene.

"Compoziția profesională a celor mai bine pregătite trupe ruse a fost distrusă până la mijlocul verii anului trecut. Vă pot da un exemplu: Brigada 155 a Flotei Pacificului. Chiar acum, brigada se confruntă cu a șasea completare. Deci aceștia nu sunt pușcași marini. Aceștia sunt și oameni care fac parte din echipajele navale, alte tipuri de trupe și personal militar. Dar acest lucru nu este pentru asalt amfibiu", a spus oficialul.

ADVERTISING

Infanteria marină se numără printre cele mai puternice resurse de luptă ale Rusiei. Ca și forțele aeropurtate, pușcașii marini sunt mai bine antrenați, echipați și motivați decât trupele obișnuite, notează Newsweek.

Din această cauză, procesul de completare a efectivelor acestor forțe durează mai mult, întrucât sunt necesare o instruire și dotare peste nivelul obișnuit al armatei ruse.

La începutul anului trecut, Brigada 155 de infanterie marină s-a aflat în prima linie a asediului asupra Kievului, iar de atunci a acționat în punctele fierbinți ale frontului, precum Pavlivka și Vuhledar. Pușcașii marini au acționat și în suburbiile Kievului, la Irpin și Bucea, unde trupele ruse au comis o serie de atrocități.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Problemele acestei unități de elită sunt emblematice pentru forțele ruse, decimate de la începerea invaziei în Ucraina. Oficiali europeni au declarat anterior pentru publicația americană că unitățile de elită, inclusiv cele menite să conducă potențiale viitoare atacuri asupra statelor NATO, au suferit până la 40% pierderi din efective.

Nici Rusia, nici Ucraina nu divulgă date oficiale despre pierderile de război.

Oficiali americani au declarat recent pentru New York Times că pierderile Rusiei pe front se apropie acum de 300.000 de militari, din care aproximativ 120.000 de morți.

ADVERTISING

Ministerul ucrainean al Apărării susține că au fost eliminați aproape 270.000 de militari ruși din februarie 2022.

Conform bilanțului publicat luni de Forțele armate ale Ucrainei, Rusia a pierdut de la declanșarea invaziei 269.210 de militari, la care se adaugă 580 încă neverificați:

Președintele rus Vladimir Putin urmărește întărirea unităților descompletate cu noi valuri de mobilizare în masă. Moscova își propune să recruteze 300.000 de oameni după mobilizarea parțială decretată în septembrie 2022, dar au apărut speculații despre un nou val de mobilizare, mai mare, pe fondul unor recrutări mascate, în afara programului anunțat anul trecut.

În Rusia s-au luat măsuri mai stricte de mobilizare, iar eforturile de recrutare s-au intensificat prin trimiterea pe front a deținuților eliberați din penitenciare, grupați în așa-numitele unități Storm-2.

Și forțele ucrainene au suferit pierderi grele în cele 18 luni de război, deși analiștii occidentali estimează că acestea sunt mai mici decât ale Rusiei. Statele Unite estimtează pierderile Ucrainei la cel mult 200.000 de oameni, din care aproximativ 70.000 au fost uciși.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇