Ungaria a vaccinat aproape jumătate din populaţia adultă şi începe imunizarea străinilor rezidenţi

Ungaria a vaccinat aproape jumătate din populaţia adultă şi începe imunizarea străinilor rezidenţi

Autorităţile sanitare din Ungaria au deschis marţi registrul cererilor de vaccinare anti-COVID-19 pentru cei circa 110.000 de cetăţeni străini rezidenţi sau care lucrează în această ţară.

Imunizarea lor urmează să înceapă curând, relatează agenţia EFE.

Directorul programului naţional de vaccinare ungar, Istvan Gyorgy, a asigurat că nu se va face nicio distincţie pe criteriul ţării de origine a străinilor care vor fi vaccinaţi.

Ungaria este singura ţară din UE care foloseşte vaccinuri anti-COVID-19 din Rusia şi China - vaccinurile Sputnik V şi Sinopharm. Asta i-a permis să ia un avans important în faţa celorlalte state ale blocului comunitar în acţiunea de imunizare a populaţiei.

ADVERTISING

Până marţi, 48% din populaţia adultă a Ungariei a fost vaccinată cel puţin cu prima doză şi 22,6% de asemenea şi cu rapelul.

Guvernul de la Budapesta a stabilit un program de relaxare a restricţiilor antiepidemice în funcţie de numărul vaccinărilor. Persoanele vaccinate care deţin certificatul de vaccinare pot asista la evenimente culturale şi sportive şi au acces liber în restaurante.

Vezi și:

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇