Ungaria a primit mai mult de jumătate de milion de doze de vaccin din China. E singura țară din UE care îl folosește

Ungaria a primit mai mult de jumătate de milion de doze de vaccin din China. E singura țară din UE care îl folosește

Primele 550.000 de doze de vaccin chinezesc Sinopharm împotriva COVID-19 au sosit marţi în Ungaria, ea fiind singura ţară din Uniunea Europeană care a aprobat utilizarea acestui ser, a anunţat guvernul premierului Viktor Orban, care a dat undă verde şi utilizării vaccinului rusesc Sputnik V, relatează AFP.

Avionul statului ungar, care decolase cu o zi în urmă de la Beijing, a aterizat pe aeroportul din Budapesta marţi la amiază, având la bord loturi de seruri ce vor permite vaccinarea a 275.000 de persoane.

ADVERTISING

”Datorită cooperării cu guvernul chinez, suntem prima ţară din UE care a primit vaccinul Sinopharm”, a declarat Tamas Menczer, secretar de stat pentru afaceri externe, prezent la ceremonia de sosire a avionului.

”Încercăm să salvăm vieţi şi să menţinem economia, este o zi importantă pentru Ungaria”, a adăugat el.

ADVERTISING

Autorităţile farmaceutice ungare (OGYEI) au dat undă verde acestui vaccin la sfârşitul lunii ianuarie, anunţând în acelaşi timp o comandă de 5 milioane de doze.

Centrul naţional de sănătate publică (NNK) trebuie să efectueze de acum teste şi, odată aprobat, vaccinul va putea fi administrat populaţiei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇