Ungaria a început vaccinarea cu Sputnik V: Pierdeam zilnic câte 100 de vieți așteptând după Bruxelles

Ungaria a început vaccinarea cu Sputnik V: Pierdeam zilnic câte 100 de vieți așteptând după Bruxelles

Ungaria a devenit vineri prima ţară din Uniunea Europeană care a început să folosească vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19.

„Astăzi începem să vaccinăm cu vaccinul Sputnik V, acest lucru se va face în centrele de vaccinare desemnate” de autorităţi, a declarat Cecilia Muller, şefa Serviciului de Sănătate Publică din Ungaria, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ungaria este primul stat membru al Uniunii Europene care a aprobat Sputnik V luna trecută, comandând 2 milioane de doze de vaccin care urmează să fie livrate pe parcursul a trei luni. Cantitatea este suficientă pentru a vaccina un milion de persoane, relatează AFP.

ADVERTISING

Ungaria mai face o premieră: E prima țară din UE care aprobă două vaccinuri înaintea Uniunii. După Sputnik V, acum Sinopharm de la chinezi

Budapesta se află adesea în conflict cu Comisia Europeană, în special cu privire la dreptul de azil, şi a criticat de mai multe ori procesul de aprobare şi achiziţionare a vaccinurilor de către Bruxelles, prea lent, în opinia premierului Viktor Orban.

Luna trecută, guvernul ungar a fost, de asemenea, primul din UE care a aprobat vaccinul Sinopharm fabricat în China şi a anunţat că a comandat 5 milioane de doze.

"Dacă Ungaria începe să utilizeze vaccinul chinezesc Sinopharm în viitorul apropiat, peste 2,5 milioane de persoane ar putea fi vaccinate până la Paşte", a declarat vineri premierul Orban la radio.

"În fiecare zi pe care o petreceam aşteptând Bruxellesul, pierdeam o sută de vieţi" în Ungaria, a mai spus el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ungaria va introduce certificate de imunitate pentru persoanele vaccinate și cele care au avut Covid

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇