Ungaria a luat 6.000 de doze de vaccin Sputnik V. Ministru: Majoritatea maghiarilor au primit în copilărie vaccinuri ruseşti

Ungaria a luat 6.000 de doze de vaccin Sputnik V. Ministru: Majoritatea maghiarilor au primit în copilărie vaccinuri ruseşti

Majoritatea maghiarilor au fost vaccinaţi de la vârsta copilăriei cu vaccinuri ruseşti, deoarece „toate vaccinurile proveneau de acolo”, a scris ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior Péter Szijjártó pe pagina sa de Facebook, marţi, după anunţul potrivit căruia 6 000 de doze de vaccin rusesc anti-COVID au ajuns în Ungaria.

Péter Szijjártó a evidenţiat faptul că acoperirea vaccinală a Ungariei faţă de diverse boli infecţioase are un grad ridicat chiar şi în comparaţie internaţională, ceea ce se datorează mai cu seamă vaccinurilor de origine rusească, scrie MTI.

Ministrul a precizat: sarcina guvernului este să se asigure ca toate vaccinurile sigure, dezvoltate în orice parte a lumii, să fie puse la dispoziţia maghiarilor în timpul cel mai scurt posibil.

În acest sens, autorităţile de la Budapeste au convenit cu ministrul rus al sănătăţii ca medicii şi epidemiologii ungari să poată studia la faţa locului procesul de dezvoltare şi de producţie a vaccinului rusesc.

”În urma vizitei efectuate în laboratoarele din Rusia, membrii delegaţiei ungare au relatat despre un nivel tehnologic de ultimă oră şi despre o competenţă de cel mai înalt nivel”,  a reamintit Péter Szijjártó.

Ministrul a considerat o iresponsabilitate deosebită faptul că “politicienii de stânga pun sub semnul întrebării poziţia medicilor şi epidemiologilor ungari, vrând să facă un subiect politic din cazul vaccinurilor fabricate în Rusia”.

În opinia lui Péter Szijjártó, “ar fi mai bine dacă politicienii stângii nu ar discredita încrederea în specialiştii unguri din domeniul sănătăţii şi nu ar împiedica combaterea epidemiei transformând până şi vaccinarea în chestiune politică”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇