Vaccinul anti-COVID Sputnik-V vine cu o recomandare pentru ruși: Să nu bea și să nu fumeze măcar 2 luni

Vaccinul anti-COVID Sputnik-V vine cu o recomandare pentru ruși: Să nu bea și să nu fumeze măcar 2 luni

Specialiștii din Rusia le recomandă persoanelor care se vaccinează anti-Covid să nu bea alcool și să nu fumeze înainte și după imunizare. Un responsabil sanitar a spus că recomandarea este ca alcoolul și țigara să nu fie consumate aproximativ două luni.

Anna Popova, un înalt responsabil sanitar din Rusia, a declarat, marți, pentru un post de radio, că persoanele care se vaccinează trebuie să se abțină de la a consuma alcool cu cel puțin două săptămâni înainte de vaccinare.

ADVERTISING

„Consumul de alcool trebuie să fie oprit cu două săptămâni înainte de imunizare” a spus Popova. Apoi, cel care se vaccinează trebuie să se abțină „42 de zile după primul vaccin”, a precizat Anna Popova la un post de radio din Rusia, potrivit The Moscow Times.

De asemenea, Popova le recomandă celor care se vaccinează să se abțină de la fumat înainte și după vaccinare. Abstinența ajută la formarea imunității, a precizat Popova.

ADVERTISING

Autoritățile din Rusia se pregătesc să lanseze vaccinul anti-Covid Sputnik-V. Recomandarea privind consumul de alcool apare în condițiile în care, rușii, mari consumatori de votcă, se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇