COVID-19: Rusia a început campania de vaccinare în Moscova, cu Sputnik V

COVID-19: Rusia a început campania de vaccinare în Moscova, cu Sputnik V

Rusia începe programul de vaccinare împotriva COVID-19, cu propriul vaccin, Sputnik V, pe care clinicile din Moscova îl administrează în primă fază persoanelor din categoriile vulnerabile, transmite BBC.

Vaccinul Sputnik V a fost înregistrat în luna august şi ar avea o eficacitate de 95 la sută, potrivit ruşilor. Acesţia mai susţin că vaccinul nu prezintă efecte secundare importante, dar sunt efectuate în continuare teste.

Mii de oameni s-au înscris deja pentru a le fi administrată prima dintre cele două doze ale vaccinului, deşi nu este clar câte doze poate produce Rusia în acest moment. Producătorii se aşteaptă la doar două milioane de doze până la şfârşitul anului.

ADVERTISING

Au prioritate în prezent la vaccinare angajaţii din şcoli şi cei din sectorul medical şi asistenţii sociali, a precizat primarul Rusiei, Serghei Sobeanin. Persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani din categoriile menţionate se pot programa online pentru a le fi administrată gratuit prima doză de vaccin la unul dintre cele 70 de centre din oraş.

Potrivit lui Sobeanin, lista va creşte pe măsură ce vor fi disponibile mai multe doze.

Citeşte şi:

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇