Ruşii propun combinarea vaccinului Sputnik V cu cel de la AstraZeneca, pentru creşterea eficienței

Ruşii propun combinarea vaccinului Sputnik V cu cel de la AstraZeneca, pentru creşterea eficienței

Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V pentru Covid-19 al Rusiei au afirmat joi că AstraZeneca ar trebui să încerce să combine vaccinul său experimental cu cel rusesc, pentru creşterea eficienței.

Vaccinul Sputnik V are o eficiență de 92% în protejarea oamenilor de Covid-19, potrivit rezultatelor studiului clinic realizat de ruşi.

Între timp, AstraZeneca a anunţat că vaccinul său are o eficiență de 70% în studii clinice pivot şi că aceasta ar putea fi de 90%.

Vaccinul antiCOVID dezvoltat de Oxford este eficient 70%. Însă e mult mai ieftin şi mai uşor de transportat

”Dacă vor efectua un nou studiu clinic, sugerăm combinarea vaccinului AstraZeneca cu vaccinul vector adenoviral uman #SputnikV, pentru creşterea eficacităţii”, au afirmat dezvoltatorii vaccinului rusesc, pe contul lor de Twitter.

”Combinarea vaccinurilor s-ar putea dovedi importantă pentru revaccinări”, au mai scris aceştia.

Cum a apărut aşa rapid vaccinul antiCovid. Povestea celor trei echipe care au intrat în cursa pentru salvarea lumii

200 de milioane de doze AstraZeneca, până la finalul anului

AstraZeneca a anunţat că ar putea avea până la 200 de milioane de doze de vaccinuri până la sfârşitul anului 2020.

Vaccinul britanic este considerat că oferă cele mai mari speranţe pentru multe ţări în curs de dezvoltare, datorită preţului său scăzut şi a capacităţii de a fi transportat la temperaturi de refrigerare normale.

Cu un număr de 2.187.990 de infecţii, Rusia este pe locul patru în lune, după Statele Unite, India şi Brazilia.

AstraZeneca va efectua probabil un studiu clinic suplimentar, la nivel global, pentru a evalua eficacitatea vaccinului său, a declarat directorul general al companiei, Pascal Soriot, la Bloomberg News, după apariţia unor întrebări referitoare la rezultatele studiului clinic de fază finală.

AstraZeneca și Universitatea Oxford recunosc o eroare în fabricația vaccinului antiCovid. Greşeala poate fi însă una benefică, dar americanii cer teste suplimentare

Principalul consilier ştiinţific al guvernului britanic, Patrick Vallance, a declarat că cel mai important lucru legat de vaccinul AstraZeneca este că a funcţionat.

Citește mai multe despre vaccinurile antiCOVID:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇