Vaccinurile anti Covid-19 ar putea fi autorizate în UE până de Crăciun, odată cu SUA

Vaccinurile anti Covid-19 ar putea fi autorizate în UE până de Crăciun, odată cu SUA

Agenţia Europeană a Medicamentului speră să fie în măsură să emită – înainte de Crăciun – un aviz ştiinţific favorabil vaccinurilor-candidate împotriva covid-19 care îi va fi cerut, a anunţat miercuri directorul executiv al EMA Emer Cooke.

”Dacă totul merge bine, sperăm să fim în măsură să avem o opinie pozitivă înainte de Crăciun”, a declarat într-un interviu acordat postului irlandez de radio RTE Emer Cooke, citat de Reuters.

Laboratorul britanic AstraZeneca a publicat luni, după laboratoarele americane Pfizer şi Moderna, rezultate favorabile ale unor teste clinice, iar numărul vaccinurilor care ar putea fi autorizate în săptămânile viitoare în UE a crescut la trei.

Autoritățile, foarte optimiste

Obiectivul EMA este să dea o recomandare pozitivă în acelaşi timp cu Agenţia americană a medicamentului (FDA) - care mizează pe o decizie cu privire la vaccinul Pfizer la jumătatea lui decembrie -, a declarat Emer Cooke, scria în ediţia de marţi cotidianul Irish Independent.

”Ceea ce avem în acest moment sunt rezultate ale unor teste clinice şi ele sunt foarte pozitive. Însă, atât timp cât nu am studiat datele brute şi nu suntem siguri că ceea ce se spune corespunde realităţii, nu putem recomanda nimic marelui public din Europa”, a declarat Emer Cooke.

”Daţi-mi voie să spun că o eficienţă de 90% este foarte, foarte bună în cazul unui vaccin, iar prin urmare posibilitatea ca aceasta să fie confirmată în practică prin ceea ce vom constata în dosar ne face foarte optimişti”, a răspuns ea, întrebată despre rezultatul testelor celor trei laboratoare.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!