Guvernul francez vrea să ridice măsurile de izolare pe 15 decembrie. Primele vaccinări s-ar putea face la sfârşit de decembrie sau început de ianuarie

Guvernul francez vrea să ridice măsurile de izolare pe 15 decembrie. Primele vaccinări s-ar putea face la sfârşit de decembrie sau început de ianuarie

Guvernul francez intenţionează să ridice măsurile de izolare şi să permită deplasările începând de pe 15 decembrie, cu puţin timp înaintea sărbătorilor de sfârşit de an, a afirmat marţi preşedintele Emmanuel Macron.

El a anunțat o primă relaxare odată cu redeschiderea sâmbătă a unor magazine închise în urmă cu o lună, transmite AFP.

Toate magazinele mici, cum sunt librăriile sau florăriile, se vor putea redeschide de sâmbătă, cu un program până la ora 21.00.

În schimb, barurile, restaurantele, sălile de sport şi discotecile vor rămâne închise, a precizat Macron într-o intervenţie televizată consacrată lockdown-ului decis pentru aducerea sub control a epidemiei de COVID-19.

Cu acelaşi prilej, preşedintele a declarat că primele vaccinuri anti-COVID-19 le vor fi propuse ”celor mai fragili”, fără a fi obligatorii, încă de la sfârşitul lui decembrie sau început de ianuarie.

Subliniind că anumite vaccinuri ar urma să fie ”disponibile încă de la sfârşitul lui decembrie”, Macron a afirmat că primele ”ar putea fi administrate imediat după validarea de către autorităţile sanitare competente” şi că va urma ”o campanie de vaccinare masivă”, fără însă ca vaccinarea să fie făcută obligatorie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇