Vladimir Putin se va vaccina anti-Covid cu Sputnik V

Vladimir Putin se va vaccina anti-Covid cu Sputnik V

Preşedintele rus Vladimir Putin va fi vaccinat cu Sputnik V împotriva coronavirusului, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de un post de televiziune rus, relatează Reuters.

”El a afirmat că va fi vaccinat, a luat această decizie şi aşteaptă până la finalizarea tuturor formalităţilor”, a spus purtătorul de cuvânt.

Rusia a lansat un program de vaccinare voluntară cu Sputnik V la începutul lunii decembrie, începând cu cele mai vulnerabile categorii la Moscova.

ADVERTISING

În ziua în care a depășit 3 milioane de îmbolnăviri cu Covid-19, Rusia a aprobat vaccinul Sputnik V pentru persoanele de peste 60 de ani

Persoanele cu vârsta peste 60 de ani pot începe să aplice pentru vaccinare începând de luni, a anunţat duminică primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, la o zi după ce Ministerul rus al Sănătăţii a indicat că vaccinul a fost aprobat pentru administrare persoanelor în vârstă, după o testare separată.

Putin, în vârstă de 68 de ani, a declarat că vaccinul rus este eficient şi sigur şi că nu vede niciun motiv să nu fie vaccinat, adăugând că aşteaptă până când acesta va fi disponibil.

ADVERTISING

Rusia şi-a vaccinat cosmonauţii împotriva COVID-19 cu Sputnik V

De la declanşarea epidemiei de coronavirus în Rusia, Putin a lucrat în principal la distanţă, a organizat întâlniri online şi şi-a limitat deplasările. El a afirmat în august că una dintre fiicele sale a luat parte la studiul clinic al vaccinului şi că aceasta s-a simţit bine.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇