Ungaria a prelungit starea de urgenţă cu 90 de zile

Ungaria a prelungit starea de urgenţă cu 90 de zile

Parlamentul de la Budapesta a prelungit, luni, starea de urgenţă din cauza Covid cu 90 de zile, ceea ce înseamnă că guvernul condus de Viktor Orban va putea să emită ordonanţe în situaţii excepţionale până pe 23 mai.

Propunerea ministrului de Justiţie Judit Varga a fost aprobată de Parlament cu 133 de voturi „pentru”, 55 „împotrivă” şi o „abţinere”, potrivit hirado.hu.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Parlamentul poate revoca mai devreme delegarea către Guvern a emiterii de acte normative.

Legea votată de Parlament permite Guvernului să amâne orice fel de alegeri parţiale şi referendum.

De asemenea, legea prevede că Guvernul este obligat să informeze regulat preşedintele Parlamentului şi pe liderii partidelor cu privire la măsurile legate de epidemie.

Ungaria a vaccinat 453.457 de persoane, dintr-o populaţie de circa 10 milioane. În ultimele 24 de ore a înregistrat 2.623 de cazuri de COVID-19 şi 48 de decese asociate acestei boli.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖