Una dintre victimele de la Oneşti are pe corp şi răni de gloanţe de cauciuc. Ce spune ministrul Bode

Una dintre victimele de la Oneşti are pe corp şi răni de gloanţe de cauciuc. Ce spune ministrul Bode

Polițiștii care au intervenit în cazul tragic de la Onești au tras cu gloanțe de cauciuc și asupra victimelor, nu numai a criminalului.

Adevărul relatează că au apărut imagini cu trupurile victimelor în spațiul public. În fotografii se văd răni provocate de gloanțe de cauciuc pe unul dintre trupurile neînsuflețite.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a confirmat, miercuri seara, că rănile au fost produse în urma acestui tip de gloanțe.

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune la Onești. Incompetența ucide

”Eu am solicitat date şi vă asigur că ştiu, în acest moment, cum s-a folosit muniţia şi în ce condiţii au ajuns acele gloanţe neletale în corpul victimei. Au explicat şi vor explica şi în faţa organelor de anchetă care a fost poziţia de tragere, unde era poziţionată victima.

ADVERTISING

Eu am văzut toate aceste detalii şi sunt convins că anchetele în derulare vor lămuri acest lucru”, a declarat ministrul Lucian Bode, la Realitatea Plus.

Joi, șeful MAI a revenit cu informaţii: S-au tras 2 cartușe, fiecare cartuș având 15 bile de cauciuc.

”Vom vedea exact ce muniţie s-a utilizat, câte gloanţe, muniţie letală, au fost trase, câte cu muniţie neletală. Aţi văzut şi m-aţi întrebat de acele urme de pe corpul uneia dintre victime. Erau urme de la muniţie neletală. S-au tras 2 cartuşe, fiecare cartuş are în compoziţie 15 bile de cauciuc. Din anchetă va rezulta exact poziţia de tragere, unde era agresorul, criminalul, unde era victima”, a declarat Lucian Bode.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a insistat că raportul final va lămuri toate faptele, atât numărul de gloanţe trase, cât şi filmul intervenţiei.

Miercuri, Bode a anunțat că șefii Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău și Poliției Onești au fost schimbați din funcție, iar Parchetul a fost sesizat cu privire la neglijență în serviciu.

Ministrul de Interne i-a înlocuit pe șefii poliției din Bacău și Onești și i-a dat pe mâna parchetului

Tragedia de la Onești

Doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți, luni seara, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat.

ADVERTISING

Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc și altul la spitalul din Onești.

Polițiștii au intervenit în forță și au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a ajuns și el la spital, cu multiple plăgi împușcate în mâini, picioare, abdomen.

Soția lui Gheorghe Moroșan, bărbatul care a ținut ostatici și apoi a omorât doi muncitori în Onești, a fost arestată pentru 30 de zile.

Citește mai multe despre acest caz:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇