Un turist neechipat corespunzător s-a accidentat în Munții Șureanu: A fost recuperat de trei salvatori montani (Video)

Un turist neechipat corespunzător s-a accidentat în Munții Șureanu: A fost recuperat de trei salvatori montani (Video)

Salvamontiştii din Alba au intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui turist din Timişoara, neechipat corespunzător, care a căzut şi s-a accidentat la umăr în timp ce se afla, sâmbătă, în Munţii Şureanu, pe un traseu de vară.

„Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba a intervenit în zona Munţilor Sureanu pentru acordarea primului ajutor şi extragerea unei persoane de sex masculin, cu vârsta de 35 de ani, din Timişoara, care a căzut şi s-a accidentat la umăr pe traseul de vară Cruce roşie: Oaşa-Iezărul Şureanu”, a anunţat şef serviciu Salvamont, Claudiu Costea.

Potrivit lui Costea, turistul nu avea echipament "corespunzător pentru turele de iarnă".

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

La acţiunea de recuperare au participat trei salvatori montani şi un jandarm din cadrul Postului de Jandarmi Montani Şugag.

Persoana accidentată a fost predată unui echipaj SMURD.

"Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Alba informează turiştii să nu se mai aventureze pe traseele montane de la o altitudine mai mare de 1.200 metri, având în vedere că riscul de avalanşă e foarte ridicat în această perioadă", a mai transmis Claudiu Costea.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!