Un tribunal din Texas îi aplică o lovitură lui Biden şi suspendă blocarea expulzării imigranţilor

Un tribunal din Texas îi aplică o lovitură lui Biden şi suspendă blocarea expulzării imigranţilor

Un tribunal federal american a blocat decizia lui Joe Biden de a suspenda, pe o perioadă de 100 de zile, expulzările imigranţilor fără documente.

Judecătorul Drew Tipton, sesizat de către republicani, a hotărât marţi să suspende în mod temporar această măsură până la o examinare pe fond a dosarului, relatează AFP.

”Texasul a demonstrat că există o şansă de succes”, a mortivat judecătorul.

În baza unei promisiuni din campania electorală, Joe Biden a semnat în prima sa zi la Casa Albă un moratoriu privind expulzarea imigranţilor fără documente sosiţi în Statele Unite înainte de 1 noiembrie 2020.

ADVERTISING

Secretarul pe Justiţie al statului Texas, Ken Paxton, a sesizat imediat justiţia atunci.

Se prefigurează confruntări aprige în domeniul imigraţiei

Republicanul Ken Paxton a salutat hotărârea judecătorului Drew Tipton, ”care dă prioritate respectării legii şi securităţii cetăţenilor”.

Însă puternica organizaţie de apărarea drepturilor civice ACLU l-a acuzat de faptul că ”vrea să împiedice administraţia Biden să dea pagina” ”politicilor dezastruoase ale imigraţiei” implementate, denunţă ACLU, de către predecesorul lui Donald Trump.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Această bătălie juridica abia începe şi prefigurează probabil viitoare confruntări aprige în domeniul imigraţiei.

Joe Biden a anulat la 20 ianuarie cele mai controversate măsuri adoptate de către Donald Trump, inclusiv proiectul acestuia de ridicare a unui ”zid” împotriva imigranţilor la frontiera cu Mexicul.

Biden a trimis totodată Congresului un proiect de lege în vederea unei regularizări a situaţiei mai multor milioane de imigranţi fără documente - o adevărată ”linie roşie” pentru mulţi dintre opozanţii săi.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇