Un tânăr riscă închisoarea după ce a dresat câini de vânătoare folosind iepuri vii

Un tânăr riscă închisoarea după ce a dresat câini de vânătoare folosind iepuri vii

Un tânăr din Suceava a fost reținut și apoi plasat sub control judiciar după ce a dresat doi câini de vânătoare folosind iepuri, faptă care se pedepseşte chiar şi cu închisoarea.

Pe o rețea de socializare au apărut în octombrie imagini cu un bărbat de 21 ani, din comuna Zvoriștea, județul Suceava, în timp ce folosește iepuri pentru dresajul unor ogari.

Polițiștii de la Protecția Animalelor Suceava s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal pentru „folosirea de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferință”.

ADVERTISING

A durat 3 luni până l-au identificat pe făptaş.

Tânărul este acuzat că în zilele de 23 şi 24 septembrie 2022, precum şi în ziua de 23 octombrie 2022 a folosit animale vii, respectiv iepuri, pentru dresajul a doi câini din rasa metis Ogar pe care îi deţine la domiciliul său din satul Stâncuţa, comuna Zvoriştea.

Tânărul a fost reţinut pe 7 ianuarie, iar procurorul de caz a dispus control judiciar pe o perioadă de 60 zile, stabilindu-i acestuia şi interdicția de a părăsi județul Suceava.

Legea prevede că fapta de „folosire de animale vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea” constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă. Complementar, în cazul condamnării pentru o astfel de infracțiune, instanța poate dispune și interdicția de a deține animale pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 5 ani.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇