Adik, câinele de la Azovstal dus de ruși ca trofeu lui Ramzan Kadîrov, a revenit în Ucraina, într-un schimb de prizonieri

Adik, câinele de la Azovstal dus de ruși ca trofeu lui Ramzan Kadîrov, a revenit în Ucraina, într-un schimb de prizonieri

Adik, cățelul luat „prizonier” de ruși odată cu soldații ucraineni de la combinatul Azovstal, printre care și stăpâna sa, și dus liderului cecen Ramzan Kadîrov ca trofeu de război, a revenit în Ucraina.

Câinele, căruia Kadîrov îi schimbase numele în Adidas, a fost cedat în urma unui schimb de prizonieri de Anul Nou, cu ocazia căruia 140 de soldați ucraineni au fost eliberați din captivitate, potrivit Daily Mail.

De asemenea, ministerul rus al Apărării a anunțat că 82 de soldați ruși au fost eliberați de Ucraina.

ADVERTISING

„Printre cei care s-au întors în Ucraina în urma schimbului de prizonieri se numără și câinele de la Azovstal”, a scris pe Twitter Anton Gherașcenko, consilierul ministrului de interne ucrainean.

Într-un clip care înfățișează momentul întoarcerii soldaților ucraineni se aude la un moment dat schelălăitul unui câine.

Soldații ucraineni au fost aduși sâmbătă cu mai multe autobuze în Ucraina.

Cele două tabere au eliberat în ultimele luni sute de prizonieri de război, în ciuda impasului în care se află discuțiile diplomatice dintre Moscova și Kiev.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇