Un plop doborât de vijelie pe calea ferată afectează traficul în Cluj: 4 trenuri vor circula cu tracțiune Diesel

Un plop doborât de vijelie pe calea ferată afectează traficul în Cluj: 4 trenuri vor circula cu tracțiune Diesel

Circulația trenurilor între stațiile Iclod și Bonțida, din județul Cluj, se va realiza, sâmbătă, cu tracțiune Diesel, pe firul II, după ce un plop s-a prăbușit în gabaritul căii, a rupt linia de înaltă tensiune și stâlpul de susținere al firului de contact, aferent firului I de circulație.

Echipele de intervenție ale SRCF CLUJ vor acționa cu personal propriu pentru tăierea, îndepărtarea copacului și eliberarea liniilor de cale ferată, pe ambele fire, iar cu două drezine pantograf se vor desfășura lucrările necesare pentru înlocuirea firului de înaltă tensiune și a stâlpului de susținere, de pe firul I, informează sâmbătă seara Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

ADVERTISING

Din cauza acestor avarii, înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, patru trenuri de călători ( IR 15836, R 4095, R 4010 și IR 1831) care urmează să tranziteze zona, vor circula cu tracțiune Diesel, astfel încât să fie asigurată continuitatea în traficul feroviar.

Intervențiile necesare la sistemul de alimentare cu energie electrică se vor desfășura pe firul I, iar trenurile vor fi redirecționate pe firul 2, cu tracțiune Diesel, informează sursa citată.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇