Drulă avertizează că vor mai fi întârzieri la trenuri în perioada următoare, dar speră că nu cu orele

Drulă avertizează că vor mai fi întârzieri la trenuri în perioada următoare, dar speră că nu cu orele

În următoarea perioadă vor mai fi întârzieri la trenuri, a avertizat, vineri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

El a susținut azi o conferință de presă după accidentul de joi de la Fetești, care a paralizat traficul feroviar. Trenurile au avut întârzieri de sute de minute din această cauză.

Iată că situația nu se va îmbunătăți oricum în perioada următoare, a avertizat ministrul azi. Motivul - condițiile meteo imprevizibile, dar și canicula, care impune limitări de viteză.

Drulă le-a cerut deja scuze pasagerilor care vor fi afectați de întârzierile inevitabile.

ADVERTISING

„Traversăm o perioadă complicată din punct de vedere al fenomenelor meteo. Am avut furtuni care au dat peste cap traficul feroviar, iar dincolo de asta traversăm și o perioadă de caniculă extremă. Asta înseamnă, din păcate, că trebuie să introducem limitări de viteză, inclusiv la circulație rutieră și feroviară.

În perioada următoare, cât durează valul acesta de caniculă cu 40-41 grade, vor mai fi întârzieri. Îmi cer dinainte scuze călătorilor. Am cerut ca intervențiile să fie cât mai rapide, astfel încât întârzierile să nu fie de câteva ore, ci doar 40 de minute”, a declarat el azi.

ADVERTISING

El a mai punctat că au fost luate măsuri și pentru aerul condiționat din trenuri, majoritatea fiind reparate.

Drulă a explicat că toate aceste probleme derivă din subfinanțarea din ultimii 30 de ani.

„Este o consecință a subfinanțării cronice a sistemului feroviar, care nu e de ieri de azi, ci este de 30 de ani. Ce trebuie să facem noi ca manageri este să scoatem sistemul din groapa în care a fost aruncat, iar asta nu se face din vorbe, ci capitalizare masivă”, a adăugat Drulă înainte de a vorbi despre execuția bugetară.

ADVERTISING

Iată ce a comentat pe marginea acestui subiect - Drulă îl contrazice pe Cîțu, după ce i-a dat bilă neagră pentru execuția bugetară: Avem record absolut după Revoluție

Context

Joi, mai multe trenuri au avut sute de minute de întârzieri, din cauza unui accident în stația Fetești, dar și din cauza condițiilor meteo.

Miercuri seara au fost vijelii în mai multe județe din țară.

Totodată, un tren plin cu copii a rămas blocat noaptea în câmp peste 9 ore, după ce s-a stricat locomotiva.

Iată detalii:

Vezi și Cîțu: Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă. Internauții îi sugerează să bea o cafea cu Drulă în loc de șicane pe Facebook


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇