Un parlamentar din Ucraina spune că Iohannis merge la Kiev, „ca d'Artagnan”

Un parlamentar din Ucraina spune că Iohannis merge la Kiev, „ca d'Artagnan”

Un parlamentar din Ucraina anunță că președintele României, Klaus Iohannis, se va alătura delegației alcătuite din președintele Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi și va merge joi la Kiev.

„Cei trei muschetari. Președintele Macron, cancelarul Scholz și prim-ministrul Draghi vor vizita Kievul joia aceasta. Iar ca d’Artagnan, președintele României, Iohannis”, scrie pe Twitter, Oleksiy Goncharenko, membru al Parlamentului Ucrainei.

Cancelarul german Olaf Scholz va călători la Kiev împreună cu omologii săi din Franța și Italia, înainte de summitul G7 de la sfârșitul lunii iunie, a relatat sâmbătă ziarul german Bild am Sonntag conform Reuters.

ADVERTISING

Publicația a citat surse guvernamentale franceze și ucrainene.

Președintele Franței, Emmanuel Macron vine marți în România. El va vizita, alături de Klaus Iohannis, Baza Mihail Kogălniceanu.

După această vizită în România, Iohannis și Macron ar urma să plece spre Ucraina, potrivit parlamentarului ucrainean.

UPDATE 22:38 - Întrebat despre posibila vizită a lui Iohannis la Kiev, ministrul român de Externe Bogdan Aurescu a evitat să dea un răspuns.

„Vizitele preşedintelui şi programul acestuia sunt anunţate doar de către Administraţia Prezidenţială. În al doilea rând, aşa cum aţi constatat deja din multele vizite care deja s-au făcut la Kiev până în momentul de faţă, acestea se anunţă după ce au loc, nu înainte, prin urmare, acesta este comentariul meu la acest moment”, a spus Aurescu, la Digi 24.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ceea ce priveşte postarea parlamentarului ucrainean, ministrul de Externe consideră că faptul că numele lui Iohannis este folosit alături de cel al liderilor francez, german şi italian este „o alăturare onorabilă" care arată „importanţa pe care România o are în Alianţa Nor-Atlantică şi în plan regional”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇