Scholz, Macron și Draghi ar putea merge împreună la Kiev - surse

Scholz, Macron și Draghi ar putea merge împreună la Kiev - surse

Cancelarul german, Olaf Scholz, plănuieşte o vizită la Kiev alături de preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi de premierul italian, Mario Draghi, transmite ziarul german Bild am Sonntag, citând surse germane și franceze.

Potrivit publicaţiei, citată de News.ro, cei trei lideri vor să se întâlnească cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, înainte de Summitul G7 de la sfârșitul lunii iunie. 

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat pentru Reuters: "Nu suntem în măsură să confirmăm acest lucru". Palatul Elysee din Paris și guvernul italian nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii, potrivit Mediafax.

ADVERTISING

Niciunul dintre cei trei lideri nu a fost la Kiev de la invazia Moscovei în Ucraina.

Vorbind anterior despre o potenţială călătorie la Kiev, Scholz a declarat: "Nu mă voi alătura unui grup de oameni care intră şi ies pentru o ocazie rapidă de a face fotografii. În schimb, atunci când o fac, este întotdeauna pentru un lucru foarte specific." 

Președintele francez Emmanuel Macron a încercat să mențină un dialog cu președintele rus Vladimir Putin de la începutul războiului. Poziția sa a fost criticată de unii parteneri estici și baltici din Europa, deoarece aceștia consideră că subminează eforturile de a-l împinge pe Putin la masa negocierilor.

ADVERTISING

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întors sâmbătă la Kiev pentru o a doua întâlnire față în față cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi a discutat despre parcursul european al Ucrainei și solicitarea de a primi statut de candidată la aderare la UE.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇