Un nou tren va merge de la Arad la Viena

Un nou tren va merge de la Arad la Viena

Un nou tren va lega Aradul de Budapesta și Viena, a anunţat Comisia Europeană, care astfel sprijină o campanie de încurajare a transportului pe cale ferată, mai ecologic decât avioanele.

„Un tren nou, confortabil, modern va lega Aradul de Budapesta și Viena. (…) Comisia Europeană va sprijini o legătură feroviară transfrontalieră pe ruta Austria-Ungaria-România, întrucât Europa îşi relansează transportul de călători cu trenul!

Iată că avem deja primul rezultat al modernizării căii ferate Curtici-Arad-Simeria! Aradul va fi conectat la rețeaua europeană de cale ferată printr-un tren modern, parte a unui amplu proiect european!

ADVERTISING

10 legături feroviare transfrontaliere vor fi create: Olanda-Franța-Spania, Catalonia- Occitania, Austria-Ungaria-România, Franța-Italia, Olanda-Marea Britanie, Germania-Danemarca- Suedia, Cehia-Germania, Germania-Italia, Germania-Elveția, Spania-Portugalia.”, este mesajul transmis de preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, pe Facebook.

O rețea de trenuri moderne, super-rapide și confortabile care ar lega orașele europene importante ar oferi o alternativă de încredere și avantajoasă la transportul aerian. Aceasta a fost viziunea liderilor sectorului feroviar care s-au reunit în vară, la Lyon, în Franța, unde au dezbătut planul ambițios al UE de a dubla utilizarea liniilor de mare viteză până în 2030 și de a o tripla până în 2050.

ADVERTISING

Un grup de organizații condus de Comisia Europeană va realiza un studiu care subliniază avantajele unei rețele extinse de linii de mare viteză, ce ar lega principalele metropole din UE. Grupul va analiza cum poate fi plătită construirea a mii de kilometri de linii noi și cum poate contribui transformarea radicală a rețelei feroviare de pe continent la atingerea obiectivului fixat de UE, de neutralitate a emisiilor de carbon până în 2050.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇