Îți place să mergi cu trenul? Acestea sunt rutele europene ideale de vacanță (Galerie foto)

Îți place să mergi cu trenul? Acestea sunt rutele europene ideale de vacanță (Galerie foto)

Măcar în vacanță n-ar fi o idee rea să lași drumul pe seama altcuiva, iar tu doar să te bucuri de peisaje. Munca ta e înainte de vacanță, pentru a alege rutele care să-ți bucure sigur ochii și sufletul.

Iar Lonely Planet vine cu un itinerariu deja construit. Poți alege una sau mai multe rute, în funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție.

West Highland Line, Scoția

O primă recomandare este West Highland Line, Scoția. Vei trece pe lângă lacuri izolate, coastă, ținuturi înalte și verzi, ba chiar te vei bucura de vederea celui mai înalt munte din Marea Britanie, Ben Nevis, iar viaductul Glenfinnan ți se va prezenta în toată măreția lui.

ADVERTISING

Totul, pe fondul sacadat al zgomotului făcut de tren, într-o atmosferă liniștită, numai bună de vacanță.

Vei porni din Fort William și vei ajunge în Mallaig, iar drumul nu va dura mai mult de 1,5 ore. Cea mai bună perioadă pentru a face această călătorie este din iunie până în august.

Rauma Line, Norvegia

A doua recomandare e Rauma Line, în Norvegia, unde din nou vei da de munți, stânci maiestuoase, în timp ce vei urmări râul Rauma.

Vei călători pe renumitul pod Kylling și vei fi, probabil, cu răsuflarea tăiată câtă vreme te vei afunda în Parcul Național Reinheimen.

ADVERTISING

Plecarea se face din Dombås, iar punctul terminus al călătoriei este Åndalsnes. Ar trebui să alegi acest traseu de 114 kilometri (care nu durează mai mult de 1,5 ore) tot în perioada iunie – august.

Bergen Railway, Norvegia

În Norvegia sunt multe locuri de văzut, iar să ajungi la gara Finse e un obiectiv în sine, din moment ce aceasta se află la 1.222 de metri, fiind situată la cea mai mare înălțime din țară.

Drumul, care pornește din Oslo și ajunge până în Bergen, e spectaculos, dar trebuie să-ți rezervi nu mai puțin de șapte ore pentru el. Partea bună e că poate fi făcută această călătorie și în iulie, dar și în perioada noiembrie – ianuarie.

ADVERTISING

Bernina Express, Elveția și Italia

E o călătorie de numai 123 de kilometri, care însumează pe șine patru ore, dar care merită fiecare minut.

Gândește-te doar că vei admira Alpii în toată măreția lor și că traseul te poartă prin regiuni care fac parte din patrimoniul UNESCO. Vei vedea pe traseu inclusiv ghețari, iar recomandarea Lonely Planet e să faci această călătorie în aprilie.

Cinque Terre, Italia

Traseul Cinque Terre constă în cinci sate, pe care le vei străbate în circa 40 de minute. Un traseu scurt, dar fabulos, de coastă.

Din tren vei putea admira podgorii însorite, dealuri cu poalele în mare, măslini cât vezi cu ochii. Plecarea se face din Levanto, iar destinația e La Spezia. Bucuria, însă, va fi prezentă întreaga călătorie, care ar trebui făcută în perioada februarie – octombrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇