Un nou protest al cadrelor medicale la poarta Guvernului: Suntem ca pe front, numărul oștenilor se împuținează (Video)

Un nou protest al cadrelor medicale la poarta Guvernului: Suntem ca pe front, numărul oștenilor se împuținează (Video)

Un nou protest al unor cadre medicale are loc, joi, în fața Guvernului. Ca și până acum, protestatarii vor să atragă atenția asupra lipsei de echipamente și materiale și a resursei umane, comemorându-și colegii care au murit, dar și pe pacienți.

„S-a ajuns la epuizare, maxim stres. Ne confruntăm și cu lipsa de echipamente, de materiale sanitare, lipsă de respect, de recunoaștere a modului în care își desfășoară activitatea cei din linia întâi din România.

Ajung să fac comparație cu frontul de pe Mărăști, Mărășești, Oituz. Rămânem cu același număr de oșteni, dar care se împuținează”, a declarat copreşedintele Federaţiei Solidaritatea Sanitară, Radu Vasile.

ADVERTISING

Saboți aduși la Guvern pentru cadrele medicale care au murit

Cei prezenți i-au comemorat, din nou, pe cei care și-au pierdut viața din cauza stării de degradare a sistemului de sănătate și pe cadrele medicale care au murit din cauza COVID-19.

ADVERTISING

Pentru a evidenția numărul acestora, protestatarii au pus pe jos saboți purtați de cadrele medicale în spitale.

„Față de săptămâna trecută am mai adus 10 saboți pentru colegii noştri care au decedat”, a adăugat Radu Vasile.

Cadrele medicale au ținut și un moment de reculegere.

Acesta a precizat că speră să primească măcar puțin din ceea ce au cerut, punctând că situațiile cele mai neplăcute sunt în rândul „celor nevăzuți”, și anume infirmieri, brancardieri, îngrijitoare.

"Haideți să le arătăm guvernanților cum ne simțeam înainte de pandemie", a spus cineva, iar toți cei prezenți s-au aplecat, lăsând capul în jos. Apoi, protestatarii s-au pus în genunchi pentru a arăta cum se simt acum și pentru a arăta starea în care i-a adus „indiferența guvernanților”.

ADVERTISING

„Sa tratam Guvernul asa cum ne tratează ei pe noi”, a strigat cineva la portavoce, moment în care toți cei din Piața Victoriei s-au întors cu spatele către Palatul Victoria.

„Solidaritatea Sanitară” protestează din nou în Piața VictorieiAcesta este al treilea miting dedicat exclusiv apărării drepturilor lucrătorilor din sănătate la condiții de muncă decente și la recunoașterea meritelor, așa cum au fost acestea prezentate în cadrul Apelului lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condițiilor muncii decente: https://apel.solidaritatea-sanitara.ro/

Posted by Federația “Solidaritatea Sanitară” din România on Thursday, November 19, 2020

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇