Sindicaliştii din Sănătate vor continua protestele până când Guvernul le va soluționa revendicările

Sindicaliştii din Sănătate vor continua protestele până când Guvernul le va soluționa revendicările

Federaţia SANITAS va continua protestul început în data de 7 octombrie până la soluţionarea favorabilă a revendicărilor membrilor săi de sindicat.

În tot acest timp, reprezentanţii organizaţiei vor continua negocierile şi consultările cu toţi factorii de decizie implicaţi, conform unui comunicat al organizaţiei.

"Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS întrunit astăzi, 13 octombrie 2020, în şedinţă extraordinară, cu participarea preşedinţilor organizaţiilor judeţene SANITAS din toată ţara, reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat din unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială, a analizat rezultatele întâlnirii reprezentanţilor SANITAS cu echipa guvernamentală condusă de premierul Ludovic Orban, însoţit de Raluca Turcan - viceprim-ministru, Nelu Tătaru - ministrul Sănătăţii, Florin Cîţu - ministrul Finanţelor Publice.

ADVERTISING

Luând în considerare angajamentele şi promisiunile de soluţionare a revendicărilor Federaţiei SANITAS, asumate de Guvern la întâlnirea de luni, 12 octombrie, ţinând cont de faptul că, pentru o parte din măsurile ce urmează a fi luate, autorităţile au solicitat un răgaz de câteva zile pentru realizarea de evaluări cu caracter financiar, având în vedere că starea de nemulţumire persistă în rândul membrilor noştri de sindicat din sistemele pe care le reprezentăm, aceştia având nevoie de rezultate concrete, materializate în acordarea tuturor drepturilor legale, Federaţia SANITAS va continua protestul început în data de 7 octombrie, până la soluţionarea favorabilă a revendicărilor membrilor săi de sindicat!

ADVERTISING

În tot acest timp, reprezentanţii organizaţiei vor continua negocierile şi consultările cu toţi factorii de decizie implicaţi", se arată în comunicat.

Cadrele medicale care tratează pacienţi COVID-19 cer spor între 55% şi 85%

https://www.facebook.com/FederatiaSanitasRomania/posts/3351082904987836

Ce anunțau sindicaliștii luni

Federaţia anunţa luni, după discuţiile cu reprezentanţii Executivului, că oficialii şi-au asumat deblocarea stimulentului de risc acolo unde nu a fost acordat.

În ceea ce priveşte acordarea stimulentului de risc pentru personalul medical din unităţile de asistenţă socială care în perioada stării de urgenţă a intrat în contact cu pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-COV-2, autorităţile au promis rezolvarea situaţiei cel mai târziu la următoarea rectificare bugetară, 15 - 20 noiembrie, cu evidenţierea expresă a sumelor necesare acordării stimulentului.

ADVERTISING

Membrii Federaţiei SANITAS au declanşat, săptămâna trecută, greva japoneză la nivel naţional, acuzând indiferenţa cu care sunt trataţi de către autorităţi.

Iată aici mai multe detalii - Grevă japoneză în sănătate, în ziua cu cel mai mare bilanț de COVID: Suntem epuizaţi fizic şi psihic, discriminaţi şi expuşi dispreţului public

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇