Un jurnalist a intrat într-o videoconferinţă secretă a miniştrilor Apărării din UE, după ce au fost postate din greşeală datele necesare pentru logare (Video)

Un jurnalist a intrat într-o videoconferinţă secretă a miniştrilor Apărării din UE, după ce au fost postate din greşeală datele necesare pentru logare (Video)

Un jurnalist olandez a reuşit să intre recent într-o videoconferinţă confidenţială a miniştrilor apărării din Uniunea Europeană.

Jurnalistul Daniel Verlaan, de la RTL Nieuws, s-a alăturat participanţilor la videoconferinţă după ce ministrul olandez al Apărării a postat din greşeală pe Twitter unele date necesare pentru logare, relatează bbc.com.

Vizibil suprins că a fost acceptat, reporterul a început să le facă participanţilor cu mâna.

“Ştiţi că aţi intrat într-o conferinţă secretă”, l-a întrebat Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă Josep Borrell.

“Da, da. Îmi pare rău. Sunt un jurnalist din Olanda. Îmi cer scuze că v-am întrerupt conferinţa. Vă voi părăsi”, a reacţionat Verlaan, în timp ce miniştrii se amuzau.

“Ştiţi că este o infracţiune, nu? Ar fi bine să ieşiţi repede, până nu vine poliţia”, a replicat Borrell.

Verlaan a intrat în videoconferinţă după ce ministrul olandez Ank Bijlevald a postat pe Twitter o fotografie în care se putea vedea adresa de pe care trebuia să se logheze şi o parte din codul PIN.

“După câteva tentative, RTL Nieuws a reuşit să ghicească codul PIN al videoconferinţei secrete, pentru că în fotografie erau vizibile cinci din cele şase cifre”, a precizat RTL.

Videoconferinţa s-a încheiat după acest incident.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: