Un fost militar britanic a fost ucis în Severodoneţk. El antrena trupele ucrainene și lua parte la misiuni periculoase

Un fost militar britanic a fost ucis în Severodoneţk. El antrena trupele ucrainene și lua parte la misiuni periculoase

Fostul militar britanic Jordan Gatley a fost „împuşcat şi ucis” în luptele împotriva forţelor ruse din oraşul ucrainean Severodoneţk, a declarat familia militarului.

Jordan Gatley a părăsit Armata Britanică în martie pentru „a-şi continua cariera de militar în alte zone” şi a ajutat trupele ucrainene să-şi apere ţara împotriva Rusiei, potrivit declaraţiei emise de tatăl său, Dean Gatley, citată de The Guardian.

Potrivit declaraţiei, familia a primit vestea devastatoare că Jordan a fost împuşcat şi ucis în oraşul ucrainean Severodoneţk, vineri, 10 iunie.

ADVERTISING

Batalionul din care militarul britanic făcea parte a trimis numeroase mesaje familiei militarului decedat în care erau subliniate „cunoştinţele bogate, abilităţile de militar şi dragostea pentru meseria sa”.

Militarul a fost îndrăgit de colegii săi și „a făcut o diferenţă enormă în vieţile multor oameni, nu numai în postura de militar, ci şi antrenând forţele ucrainene”, se arată în declaraţia tatălui său.

„Jordan şi echipa lui erau atât de mândri de munca pe care o făceau şi îmi spunea adesea că misiunile pe care le aveau în derulare erau periculoase, dar necesare”, a afirmat Dean Gatley.

ADVERTISING

„Îi plăcea meseria pe care o avea şi suntem atât de mândri de el. El a fost cu adevărat un erou şi va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre”, a adăugat tatăl său.

Oraşul Severodoneţk se află în centrul ofensivei ruse şi este una dintre ultimele zone din regiunea ocupată din estul Luganskului încă aflate sub controlul forţelor ucrainene.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇