"Măcelarul din Alep" a primit ultimatum: În 5 zile, cucereşte oraşul-cheie Severodonețk sau blochează autostrada

"Măcelarul din Alep" a primit ultimatum: În 5 zile, cucereşte oraşul-cheie Severodonețk sau blochează autostrada

În continuare trupele ruse îşi concentrează atacul asupra oraşului-cheie Severodonețk.

În primă fază, ucrainenii au evacuat orașul și au lăsat impresia că se retrag. Ulterior, s-a dovedit că voiau să-i atragă pe ruși într-o bătălie urbană, în care nu își pot folosi superioritatea aeriană și de artilerie, pentru a le produce cât mai multe pagube.

Acum controlul oraşului Severodoneţk este împărţit în jumătate, între forţele ucrainene şi cele ruseşti, a declarat, duminică, Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk.

ADVERTISING

"A fost o situaţie dificilă, ruşii controlau 70% din oraş, dar în ultimele două zile au fost respinşi”, a spus el.

Iar generalul rus Aleksandr Dvornikov „a primit sarcina ca până pe 10 iunie fie să ocupe complet Severodonețk, fie să blocheze complet autostrada Lisichansk-Bakhmut și să o ia sub control”, a declarat oficialul ucrainean, citat de CNN.

„Prin urmare, o cantitate imensă de forțe, tot ce aveau, toate rezervele – totul este folosit pentru a îndeplini aceste două sarcini".

Pe rețelele de socializare sunt raportate acțiuni puternice ale armatei ucrainene în Severodonețk, dar nu e clar cât din oraș a fost recuperat. Oricum, bătălia se dovedește tot mai mult o capcană în care armata rusă a intrat, fiind constrânsă mai mult politic să cucerească acest ultim oraș important din Lugansk.

ADVERTISING

Generalul Aleksandr Dvornikov este comandantul trupelor ruse care în Ucraina. El e supranumit “măcelarul din Alep”, pentru cruzimea cu care i-a eliminat pe luptătorii sirieni ce încercau să răstoarne dictatura sângeroasă a dictatorului Bashar al-Assad.

Ziua 102 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇