O treime din Severodonețk se află sub controlul rușilor. Mare parte din oraș a fost transformată în ruine (Foto & Video)

O treime din Severodonețk se află sub controlul rușilor. Mare parte din oraș a fost transformată în ruine (Foto & Video)

Forțele ruse au preluat controlul asupra a aproximativ o treime din orașul ucrainean Severodonețk, dar asaltul lor a durat mai mult decât au sperat, a declarat un lider separatist susținut de Moscova.

Bombardamentele au transformat o mare parte din Severodonețk în ruine. Trupele ruse au intrat în periferiile de sud-est și de nord-est ale orașului, dar apărarea ucraineană a încetinit campania rusă din regiunea Donbas, relatează Reuters.

„Putem spune că o treime din Severodonețk este deja sub controlul nostru”, a declarat pentru TASS Leonid Pasechnik, liderul autodeclaratei Republicii Populare Lugansk.

ADVERTISING

Pasechnik a spus că luptele au loc în oraș, dar forțele ruse nu avansează atât de rapid pe cât s-ar fi așteptat.

„Dar dorim, mai presus de toate, să menținem infrastructura orașului”, a precizat el.

Înaintarea trupelor ruse a fost complicată de prezența mai multor uzine chimice mari în zona Severodonețk, a informat TASS.

Regiunea Lugansk a fost recunoscută drept independentă de Rusia când Moscova și-a lansat invazia Ucrainei pe 24 februarie, deși Kievul și aliații săi occidentali o consideră parte a Ucrainei.

ADVERTISING

Rusia a făcut presiuni să pună mâna pe întreaga regiune Donbas, formată din regiunile Lugansk și Donețk, pe care Moscova le revendică în numele împuterniciților separatiști.

Ziua 97 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇