Rusia și-a reorganizat comandamentul militar - oficial occidental

Rusia și-a reorganizat comandamentul militar - oficial occidental

Un oficial occidental a confirmat că Rusia și-a reorganizat comandamentul operațiunilor sale din Ucraina, noul comandant fiind un general cu experiență vastă în Siria, scrie BBC.

Forțele care au invadat la 24 februarie au fost organizate și comandate separat, din districtul din care au venit.

"A existat o coordonare foarte slabă între aceste comandamente diferite", a declarat oficialul occidental, pentru că forțele ruse nu au fost niciodată antrenate să lucreze în acest mod, a explicat el.

Comandantul Districtului Militar Sudic este acum responsabil de operațiuni pentru a încerca să asigure o mai bună coordonare și se pare că acesta este generalul Alexander Dvornikov (foto), susține sursa citată.

ADVERTISING

"Acest comandant are multă experiență în operațiunile ruse din Siria. Așa că ne așteptăm ca comanda și controlul general să se îmbunătățească", a declarat oficialul.

Ziua 44 de război - desfăşurarea evenimentelor

În ceea ce privește calendarul, oficialul occidental crede că imperativele politice ar putea avea prioritate față de prioritățile militare în Rusia, pentru a obține un fel de succes înainte de 9 mai, când țara marchează victoria în cel de-al Doilea Război Mondial.

"Există o tensiune între logica militară de a pregăti forțele în mod corespunzător pentru o operațiune rusă revigorată în Donbas, folosind tactici mai adecvate și învățând unele dintre lecțiile din operațiunile dezastruoase de până acum, împotriva unui imperativ politic de a continua efectiv operațiunea și de a acționa rapid", a declarat oficialul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Se crede că Rusia are puțin mai puțin de 100 de batalioane disponibile pentru operațiuni, odată ce vor fi reconstituite după mișcările actuale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇