UE condamnă atacul din Gara Kramatorsk. Rusia neagă că e autoarea și dă vina pe Ucraina

UE condamnă atacul din Gara Kramatorsk. Rusia neagă că e autoarea și dă vina pe Ucraina

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell condamnă ”ferm” atacul de vineri de la gara din Kramatorsk, în estul Ucrainei, şi acuză Rusia.

”Condamn ferm atacul orb din această dimineaţa împotriva unei gări, la Kramatorsk, de către Rusia, în care au fost ucise zeci de persoane şi care s-a soldat cu numeroşi răniţi”, denunţă într-un mesaj postat pe Twitter Josep Borrell.

”Aceasta este o nouă tentativă de a închide căile de evacuare a celor care fug din calea acestui război nejustificat şi de a cauza suferinţe umane”, spune Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate.

Armata rusă dezminte și dă vina pe Ucraina

În replică, armata rusă dezminte orice tir de rachetă vizând gara din Kramatorsk şi denunţă o ”provocare” a forţelor de la Kiev, relatează AFP.

ADVERTISING

”Toate declaraţiile reprezentanţilor regimului naţionalist de la Kiev cu privire la faptul că Rusia a comis un atac împotriva unei gări la Kramatorisk sunt o provocare şi nu corespund adevărului”, afirmă Ministerul rus al Apărării.

Mai mult, rușii spun că racheta folosită în atacul asupra gării din Kramatorsk era ucraineană.

”Subliniem mai ales că rachete tactice de tip Tocika-U, din care au fost găsite fragmente în apropierea gării din Kramatorsk, ale (căror imagini) au fost difuzate de către martori, sunt folosite numai de către forţele armate ucrainene”, afirmă ministerul.

Cel puţin 35 de persoane au fost ucise, iar alte 100 au fost rănite vineri la Kramatorsk, în estul Ucrainei, în gara oraşului, vizată într-un atac cu două rachete, anunţă compania feroviară ucraineană, în timp ce sute de persoane care voiau să fugă din regiune aşteptau un tren.

ADVERTISING

Rusia dezminte în mod sistematic că se află la originea morţilor civili dn Ucraina, unde a lansat o vastă ofensivă militară la 24 februarie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇