Oficial ucrainean: Rusia a lăsat în urmă cadavrele a 7.000 de soldați

Oficial ucrainean: Rusia a lăsat în urmă cadavrele a 7.000 de soldați

Ucraina are aproximativ 7.000 de cadavre nerevendicate în morgi și vagoane frigorifice, potrivit unui oficial ucrainean. Este vorba despre militari ruși care au murit în timpul războiului şi au fost lăsaţi în urmă.

Oleksei Arestovici, un consilier al șefului administrației prezidențiale ucrainene, a declarat că cifra de 18.600 de morți în tabăra rusă avansată de guvernul său se bazează pe rapoartele ucrainene de pe câmpul de luptă și pe comunicații interceptate ale militarilor din Rusia.

Ucraina a încercat să returneze trupurile a 3.000 de militari ruși în a treia zi de război, a declarat el, citat de Sky News.

ADVERTISING

„Ei au spus: 'Nu credem în astfel de sume. Nu avem acest număr. Nu suntem pregătiți să le acceptăm", a declarat consilierul.

Ucraina a sugerat un schimb de mai multe ori, a spus el, dar „ei nu vor să discute deloc acest lucru", a precizat sursa.

Ministerul ucrainean al Afacerilor Interne a creat un site web și un canal Telegram unde rușii pot căuta fotografii ale morților și prizonierilor de război sau pot completa un formular online pentru a cere informații despre membrii familiei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇