Kievul e din nou bombardat, pentru prima oară din aprilie. Ce au lovit rachetele Moscovei

Kievul e din nou bombardat, pentru prima oară din aprilie. Ce au lovit rachetele Moscovei

În ziua 102 de război în Ucraina s-au auzit din nou explozii la Kiev. Moscova spune că a distrus cu rachete tancuri și alte vehicule blindate furnizate de străini Ucrainei.

Bombardierele strategice rusești Tu-95 au lansat rachete asupra Kievului dinspre Marea Caspică, duminică dimineața. Două dintre cartierele estice ale capitalei ucrainene au fost zguduite de explozii, au declarat forțele aeriene ucrainene și primarul orașului, care vorbesc despre un atac care a vizat infrastructura feroviară din Kiev.

ADVERTISING

Primarul Vitali Klitsciko a spus că cel puțin o persoană a fost internată în spital, dar nu au fost raportate decese.

Rachetele de azi sunt primele care au lovit capitala de la sfârșitul lunii aprilie, când o jurnalistă de la Europa Liberă a fost ucisă de o rachetă rusă care a avariat clădirea în care locuia.

"Potrivit datelor preliminare, Rusia a lansat rachete de pe aeronavele Tu-95 din Marea Caspică”, au transmis forțele aeriene ucrainene, într-un comunicat citat de The Guardian.

Tot potrivit aceleiaşi surse, unul dintre avioane ruseşti a fost distrus.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a cerut Occidentului să impună mai multe sancțiuni Rusiei pentru a o pedepsi pentru bombardamente și să furnizeze mai multe arme Ucrainei.

"Kremlinul recurge la noi atacuri insidioase. Loviturile de astăzi cu rachete de la Kiev au un singur scop - ucideți cât mai mulți oameni posibil”, a scris el.

Versiunea Moscovei este însă alta.

Rusia a distrus tancuri şi vehicule blindate furnizate Ucrainei de ţări din Europa de Est, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konacenkov.

ADVERTISING

"Rachete de înaltă precizie şi cu rază lungă de acţiune lansate de forţele aeriene ruse la periferia Kievului au distrus tancuri T-72 furnizate de ţări din Europa de Est şi alte blindate care se aflau în hangarele unei companii de reparare a vagoanelor" de tren, a susţinut Konacenkov.

Asta după ce preşedintele Vladimir Putin a avertizat că Rusia va lovi noi ţinte, dacă Statele Unite ale Americii vor începe să furnizeze Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune.

Ziua 102 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇