Putin ameninţă Occidentul, dacă trimite Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune: Vom lovi acele ţinte pe care până acum nu le-am lovit!

Putin ameninţă Occidentul, dacă trimite Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune:  Vom lovi acele ţinte pe care până acum nu le-am lovit!

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Occidentul că Rusia va lovi noi ţinte dacă Statele Unite ale Americii vor începe să furnizeze Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acţiune.

În cazul în care astfel de rachete vor fi livrate, vom lovi acele ţinte pe care până acum nu le-am lovit, a declarat Putin, într-un interviu pentru televiziunea rusă de stat Rossia-1, citat de The Guardian.

În altă parte a interviului difuzată ieri, Putin spunea că rușii „sparg ca pe nuci” armele livrate Ucrainei de alte state.

ADVERTISING

"Dacă ajung să le furnizeze, vom trage concluziile care se impun şi vom folosi armele noastre, de care nu ducem lipsă, pentru a ataca acele obiective pe care până acum nu le-am lovit", a susţinut şeful de la Kremlin, citat de agenţia de presă oficială rusă TASS.

Putin nu a numit țintele pe care Rusia plănuiește să le atace dacă țările occidentale vor începe să furnizeze Ucrainei rachete cu rază mai lungă de acțiune. El a spus că tămbălăul iscat în jurul livrărilor de arme occidentale către Ucraina a fost conceput pentru a prelungi conflictul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aceste declaraţii vin la câteva zile după ce Statele Unite şi-au anunţat decizia de a livra Ucrainei Himars (High Mobility Artillery Rocket System), adică mai multe lansatoare de rachete cu o rază de acţiune de aproximativ 80 km. Experţii militari subliniază că această rază de acţiune este puţin mai mare decât cea a sistemelor ruseşti similare, ceea ce ar permite forţelor de la Kiev să lovească artileria inamică.

Preşedintele Joe Biden a declarat, totuşi, că exclude să livreze Ucrainei sisteme de lansatoare de rachete cu rază lungă, care ar putea ajunge în Rusia, în ciuda cererilor repetate de la Kiev pentru astfel de arme.

ADVERTISING

Ziua 102 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇