Rusia plănuiește un al doilea asalt asupra Kievului și crede că va obține o victorie pe scară largă în Ucraina până în toamnă

Rusia plănuiește un al doilea asalt asupra Kievului și crede că va obține o victorie pe scară largă în Ucraina până în toamnă

Kremlinul ia în considerare un al doilea asalt asupra Kievului, în ciuda faptului că nu a reușit să captureze capitala ucraineană la începutul războiului.

Surse apropiate Kremlinului și din interiorul administrației Putin au declarat că încrederea s-a răspândit la conducerea Rusiei Unite, partidul politic aflat la putere în țară, că o victorie pe scară largă în Ucraina este posibilă înainte de sfârșitul anului, potrivit site-ului independent de știri Meduza, citat de The Guardian..

O sursă a declarat: „Îi vom zdrobi (pe ucraineni) în cele din urmă. Totul se va termina probabil până la toamnă”.

ADVERTISING

Conducerea Rusiei are praguri "minime" și "maxime" pentru a declara o "operațiune militară specială" de succes și finalizată în Ucraina, au declarat sursele.

Minimul necesar pentru a declara victoria este capturarea completă a regiunii Donbas, potrivit surselor, în timp ce obiectivul maxim ar fi capturarea Kievului.

Ziua 93 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Editorul ediției în limba engleză a publicației Meduza, Kevin Rothrock, a declarat că raportul sugerează că Ucraina pierde "războiul informațional" pentru prima dată de la invazie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Oficialii de la Kremlin sunt, de asemenea, sceptici că țările occidentale pot susține sprijinul financiar și militar masiv acordat Ucrainei dacă războiul se prelungește, relatează site-ul.

O altă sursă a declarat: „Mai devreme sau mai târziu, Europa va obosi să ajute. Este vorba atât de bani, cât și de producția de arme de care au nevoie pentru ei înșiși. Mai aproape de toamnă, vor trebui să negocieze (cu Rusia) pe gaz și petrol, înainte de sosirea sezonului rece”.

Nu a fost posibilă verificarea independentă a acestor informații.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇