Rușii au atacat Kievul cu rachete în timpul vizitei șefului ONU: O carte poștală de la Moscova?

Rușii au atacat Kievul cu rachete în timpul vizitei șefului ONU: O carte poștală de la Moscova?

Autoritățile de la Kiev spun că rușii au atacat orașul cu rachete în timpul vizitei secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, de joi. Acesta tocmai venise de la Moscova, unde a discutat cu Putin, fără să obțină nimic.

Și premierul Bulgariei a fost la Kiev în cursul zilei, iar pe parcursul săptămânii au mers acolo mai mulți oficiali europeni, inclusiv din România.

„Atac cu rachete în centrul orașului Kiev în timpul vizitei oficiale a lui Antonio Guterres. Cu o zi înainte stătea la o masă lungă din Kremlin, iar astăzi exploziile sunt deasupra capului său. O carte poștală de la Moscova? De ce încă mai ocupă Rusia un loc în Consiliul de Securitate al ONU?”, comentează Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Zelenski.

ADVERTISING

Și ministrul Apărării din Ucraina a condamnat atacul:

„În timp ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres, se află în vizită la Kiev, un membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU - Rusia - lansează lovituri cu rachete asupra orașului. Acesta este un atac la adresa securității Secretarului General și a securității mondiale!”, transmite Oleksii Reznikov.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că două rachete lansate de ruși au explodat în districtul Şevcenkivski din Kiev, situat în centrul orașului, la câțiva kilometri de Guvernul Ucrainei și Administrația Prezidențială.

ADVERTISING

Au fost raportate două explozii puternice, fum și flăcări, dar nu este clar încă dacă rachetele și-au lovit țintele sau au fost doborâte de apărarea antiaeriană.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇