Zelenski îl critică pe Guterres (ONU) înaintea vizitei acestuia în Ucraina

Zelenski îl critică pe Guterres (ONU) înaintea vizitei acestuia în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski consideră că e ”ilogică” decizia secretarului general al ONU Antonio Guterres (foto) de a efectua mai întâi o vizită la Moscova, marţi, iar două zile mai târziu o vizită la Kiev, relatrează AFP. ”Este pur şi simplu greşit să te duci mai întâi în Rusia, iar apoi în Ucraina”, a spus Zelenski, într-o conferință de presă, sâmbătă seara.

”Nu există nicio dreptate şi nicio logică în această ordine”, a deplâns el.

”Îl vom primi. Am acţionat pentru ca să-şi schimbe poziţia şi să suţină mai puternic Ucraina. Nu poţi să ai aceeaşi atitudine faţă de agresor şi faţă de victimă, deci faţă de Rusia şi Ucraina. Rusia a adus războiul în Ucraina”, a declarat el.

ADVERTISING

”Adevărul este 100% de partea Ucrainei”, a apreciat Zelenski.

Antonio Guterres ”ar trebui mai întâi să vină în Ucraina, la masacre, pe teren, pentru a avea o percepţie a realităţii foarte precisă”, a mai spus şeful statului ucrainean.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, va merge mai întâi în Turcia, luni, înainte de vizitele de la Moscova şi Kiev. Guterres se va întâlni cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, iar marți se va întâlni la Moscova cu Vladmir Putin.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇