Ruşii aduc la Severodonețk singura companie din armată dotată cu tancuri Terminator

Ruşii aduc la Severodonețk singura companie din armată dotată cu tancuri Terminator

Orașul Severodonețk din regiunea Lugansk este una dintre „prioritățile tactice imediate” ale Rusiei, iar forțele sale desfășoară vehicule Terminator în zonă, arată cel mai recent raport de informaţii de la Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Rușii au adus în luptă, pe axa Severodonetsk, singura companie care are în dotare Terminator. E vorba despre nişte vehicule blindate (foto sus) care au scopul de a proteja tancurile de luptă.

"Singura companie operațională a Rusiei de vehicule de sprijin pentru tancuri BMP-T Terminator a fost desfășurată pe axa Severodonețk a ofensivei din Donbas. Prezența lor sugerează că Gruparea Centrală de Forțe (CGF) este implicată în acest atac, care este singura formație care acționează pe acest vehicul.

ADVERTISING

CGF a suferit anterior pierderi grele, când nu a reușit să pătrundă în estul Kievului, în prima fază a invaziei. (...) Cu maximum zece vehicule Terminator desfășurate, este puțin probabil să aibă un impact semnificativ asupra luptei”, scriu britanicii.

”Rusia a dezvoltat Terminator după ce a identificat necesitatea de a oferi protecţie dedicată tancurilor de luptă principale, pe care le-a folosit în timpul războaielor din Afganistan şi Cecenia”, amintesc specialiştii britanici.

Ministerul Apărării din Ucraina susține că Rusia a pierdut 1.273 de tancuri de la începutul războiului.

ADVERTISING

Ziua 88 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇