Cine sunt cei doi britanici condamnați la moarte de rușii din Donețk

Cine sunt cei doi britanici condamnați la moarte de rușii din Donețk

Doi britanici și un marocan capturați de forțele ruse în Ucraina au fost condamnați la moarte de un tribunal nerecunoscut din Donețk, teritoriu deținut de rebelii pro-ruși.

Toți sunt foști luptători din armata ucraineană care au fost capturați la Mariupol de forțele ruse, scrie BBC.

Aiden Aslin, în vârstă de 28 de ani, din Nottinghamshire, Shaun Pinner, în vârstă de 48 de ani din Bedfordshire, şi cetăţeanul marocan Saaudun Brahim au fost găsiţi vinovaţi că sunt mercenari.

Aiden Aslin

Unul dintre britanici este Aiden Aslin, în vârstă de 28 de ani. Aslin este din Newark, Nottinghamshire, iar familia lui a spus că s-a mutat la Nikolaiev, în Ucraina, în 2018.

ADVERTISING

A devenit marinar în armata ucraineană în 2018, s-a căsătorit cu o ucraineancă .

A luptat anterior și cu unitățile armate kurde din Siria împotriva așa-zisului Stat Islamic.

După ce a fost capturat de ruși, el a apărut în fotografii și înregistrări video la televiziunea rusă de stat în care părea vânăt.

Shaun Pinner

Celălalt bărbat britanic, Shaun Pinner, are 48 de ani și este originar din Bedfordshire. Familia sa a spus că a fost un soldat „respectat” în armata britanică înainte de a se muta în Ucraina în urmă cu patru ani pentru a-și folosi experiența și pregătirea în armata ucraineană.

ADVERTISING

"Lui Shaun i-a plăcut stilul de viață ucrainean și a considerat Ucraina drept țara sa adoptivă în ultimii patru ani. În acest timp, și-a cunoscut soția ucraineană, care este foarte implicată în nevoile umanitare ale țării", a spus familia acestuia.

Contractul lui Pinner cu armat ucraineană urma să expire la sfârșitul anului.

„Shaun este un soț, fiu, tată, frate și prieten iubit și bine intenționat”, au mai spus membrii familiei sale.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇