Doi britanici şi un marocan capturaţi de trupele ruse au fost condamnaţi la moarte

Doi britanici şi un marocan capturaţi de trupele ruse au fost condamnaţi la moarte

Doi cetăţeni britanici şi un marocan capturaţi de trupele ruse în Ucraina au fost condamnaţi la moarte de un tribunal nerecunoscut internaţional din aşa-numita „Republică Populară Doneţk”.

Aiden Aslin, în vârstă de 28 de ani, din Nottinghamshire, Shaun Pinner, în vârstă de 48 de ani din Bedfordshire, şi cetăţeanul marocan Saaudun Brahim au fost găsiţi vinovaţi că sunt mercenari, informează agenţia RIA Novosti, citată de BBC News.

"Cei trei au fost găsit vinovaţi că sunt mercenari şi că au încercat să preia puterea şi să perturbe ordinea constituţională a Republicii Populare Doneţk", a declarat judecătorul Alexander Nikulin.

ADVERTISING

Rudele cetăţenilor britanici susţin că aceştia nu sunt mercenari, ci membri ai armatei ucrainene. Guvernul britanic cere Rusiei să le recunoască statutul de prizonieri de război.

Avocatul celor trei captivi, Pavel Kosovan, a declarat că sentinţele de condamnare la moarte vor fi contestate în apel.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a recunoscut independenţa aşa-numitei Republici Populare Doneţk şi a Republicii Populare Lugansk în februarie, cu câteva zile înainte de lansarea intervenţiei militare în Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇