Doi britanici și un marocan care au luptat pentru Ucraina și care au fost capturați de ruși ar putea fi condamnați la moarte

Doi britanici și un marocan care au luptat pentru Ucraina și care au fost capturați de ruși ar putea fi condamnați la moarte

Doi cetățeni britanici și un marocan, care au luptat alături de ucraineni în regiunea Donbas, ar putea fi condamnați la pedeapsa cu moartea, au declarat rebelii susținuți de ruși.

Viktor Gavrilov, un oficial al parchetului autoproclamatei Republici Populare Donețk (DNR), a declarat că o anchetă penală „a fost finalizată” și, ținând cont de faptul că este în desfășurare un război, acuzații pot primi pedeapsa capitală, scrie BBC.

Gavrilov a spus că cei doi britanici capturați sunt Shaun Pinner și Andrew Hill, iar cetățeanu marocan este Sadun Brahim.

ADVERTISING

Republica Populară Donețk ar fi introdus pedeapsa cu moartea pe teritoriul confiscat din Ucraina în 2014.

Cine sunt luptătorii capturați

Shaun Pinner, în vârstă de 48 de ani, și Aiden Aslin, în vârstă de 28 de ani, au fost capturați în aprilie în timp ce apărau portul Mariupol din sud-estul Ucrainei, care este acum în mâinile Rusiei.

În imaginile prezentate la televiziunea de stat rusă, ambii păreau să aibă vânătăi pe față, ceea ce a determinat familiile lor să ceară respectarea Convenției de la Geneva.

ADVERTISING

Shaun Pinner, originar din Bedfordshire, locuiește în Ucraina din 2018.

Premierul britanic Boris Johnson a cerut Moscovei să trateze luptătorii britanici capturați „cu omenie și compasiune”.

Imagini cu cetăţeanul marocan în custodia rusă au fost arătate de presa de stat în aprilie, spunând că se numește Sadun Brahim. Se crede că a studiat la Kiev înainte ca Rusia să invadeze Ucraina pe 24 februarie.

Convenția de la Geneva prevede că prizonierii de război trebuie protejați „împotriva actelor de violență sau intimidare și împotriva insultelor”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇