Un fost consilier apropiat regelui Iordaniei a fost arestat în cursul unei operaţiuni a serviciilor de securitate

Un fost consilier apropiat regelui Iordaniei a fost arestat în cursul unei operaţiuni a serviciilor de securitate

Autorităţile iordaniene au arestat un fost consilier foarte apropiat al regelui Abdullah al II-lea şi alte câteva persoane din „motive de securitate”, a informat sâmbătă agenţia oficială de presă Petra, notează AFP.

Bassem Awadallah (foto), care a fost şef al curţii regale din 2007 până în 2008, a fost arestat împreună cu Sharif Hassan bin Zaid, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate citată de Petra, fără a preciza numărul total al persoanelor arestate.

Sharif este un titlu acordat apropiaţilor familiei regale din Iordania.

ADVERTISING

Cei doi au fost arestaţi din "motive de securitate" după o operaţiune a forţelor speciale, a indicat sursa, adăugând că o anchetă este în curs de desfăşurare.

Un responsabil iordanian, citat de televiziunea de stat Al Mamlaka, a respins informaţiile difuzate de unele media sugerând că fratele vitreg al regelui Abdullah al II-lea şi fost prinţ moştenitor, Hamza, se numără printre cei arestaţi.

عاجل : إحباط محاولة انقلاب في #الأردن ضد الملك عبدالله الثاني.- اعتقال رئيس الديوان الملكي السابق باسم عوض الله...

Posted by ‎السعودية أولاً Saudi Arabia first‎ on Saturday, April 3, 2021

Bassem Awadallah, fost ministru al finanţelor şi planificării, era foarte apropiat de monarhul iordanian, dar şi un personaj controversat din Iordania.

ADVERTISING

Înainte de a deveni şef al curţii regale în 2007, a fost şeful de cabinet al regelui în 2006.

https://www.facebook.com/msdr.news.en/posts/3558701080903054?__cft__[0]=AZV_2CikoPuWKHgWOnWUXioSYmxO7aqTOFnWinlyTu4WLuNtFI5eCZaGCJvzuAMR5IjQKTfLgBhjvYmU2R8-GTh0PSMqsFpaZt8uKHWu9Uq-2rLOZ5S1v08-TJVqP-OYDYWjR2Btboedltdu4bRG10mH&__tn__=%2CO%2CP-R

Bassem Awadallah a demisionat în cele din urmă din funcţia de şef al curţii regale în 2008, după ce a fost aspru criticat pentru presupusa sa ingerinţă în probleme politice şi economice controversate.

ADVERTISING

El fusese acuzat de unii deputaţi şi politicieni, precum şi de jurnalişti că s-a amestecat în planurile de privatizare ale ţării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇