Un copil de 13 ani e împușcat mortal de un polițist din Chicago, în timp ce ridică mâinile în sus (Video)

Un copil de 13 ani e împușcat mortal de un polițist din Chicago, în timp ce ridică mâinile în sus (Video)

Autorităţile din Chicago au făcut publică o înregistrare video în care un poliţist ucide un minor în vârstă de 13 ani, Adam Toledo, care era neînarmat şi care ţinea mâinile sus.

În înregistrarea video realizată de camera agentului, poliţistul este surprins urmărindu-l pe Adam Toledo, căruia îi ordonă să se oprească şi să-i arate mâinile.

Copilul se oprește și ridică mâinile, însă polițistul trage în el. Incidentul a avut loc pe 29 martie, în jurul orei 02:30.

Poliţia a fost chemată să intervină în urma unor informaţii despre focuri de armă şi i-a urmărit pe jos pe copil şi pe un alt tânăr, în vârstă de 21 de ani, care era împreună cu el.

ADVERTISING

Acesta din urmă, pe nume Ruben Roman, a fost arestat rapid, iar un poliţist a continuat să-l urmărească pe Adam Toledo, pe care l-a ucis prin împuşcare.

S-a spus că era înarmat, dar nu era

Un procuror a declarat că Adam Toledo era înarmat, însă în înregistrarea video nu se vede vreo armă în mâinile copilului.

Însă o purtătoare de cuvânt a comitatului Cook a declarat joi, la postul local de televiziune WGN, că acest procuror ”nu s-a informat deplin înainte să vorbească într-o audiere”.

Același lucru îl susține și avocata familiei Toledo.

ADVERTISING

”Indiferent dacă Adam era un băiat care cântă la cor sau dacă era implicat într-o activitate infracțională, cert este că el mergea pe stradă şi a fost omorât fără să fie înarmat”, a denunţat în faţa presei avocata familiei Toledo, Adeena Weiss-Ortiz.

Primarul din Chicago: E de nesuportat să privești imaginile

Primarul din Chicago Lori Lightfoot a spus că vizionarea acestor imagini e ”de nesuportat” şi a îndemnat locuitorii la calm, în contextul în care tensiuni în centrul cărora se află violenţa poliţiştilor sunt deja puternice în Statele Unite.

ADVERTISING

La sfârșitul săptămânii trecute, Daunte Wright, un tânăr de culoare în vârstă de 20 de ani, a fost ucis la Minneapolis de către o poliţistă albă care susţine că şi-a confundat arma de foc cu Taserul.

Asta în timp ce se desfășoară procesul poliţistului Derek Chauvin, judecat pentru uciderea afroamericanului George Floyd în mai 2020, tragedie ce a dus la mișcarea Black Lives Matter.

Imaginile sunt ”oribile, traumatizante şi (constituie) o nouă amintire a epidemiei violenţei poliţiei de care continuăm să suferim în America şi a nevoii urgente de reformare a poliţiei”, a scris pe Twitter Ben Crump, avocatul familiei lui George Floyd.

Citește mai multe despre cazurile de violență ale poliției care au stârnit furia americanilor:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇