Demisii la vârful poliției, după uciderea lui Daunte Wright, care a reaprins protestele Black Lives Matter

Demisii la vârful poliției, după uciderea lui Daunte Wright, care a reaprins protestele Black Lives Matter

Polițistul din Minneapolis care l-a împușcat mortal pe Daunte Wright, un tânăr afroamerican de 20 de ani, și-a dat demisia.

De asemenea, a demisionat și șeful poliției din oraș, a anunțat primarul marți, citat de USA Today.

Ofițerul Kim Potter, veterană de 26 de ani a forțelor de poliție, și-a depus marți dimineață demisia, a declarat primarul Mike Elliott într-o conferință de presă.

El a spus că administrația pe care o conduce nu i-a cerut să demisioneze, dar ar fi concediat-o în urma incidentului.

ADVERTISING

”Mi-a plăcut în fiecare clipă să fiu ofițer de poliție și să servesc această comunitate în măsura posibilităților mele, dar cred că este în interesul comunității, al departamentului și al colegilor mei ofițeri dacă demisionez imediat”, a scris Potter în scrisoarea de demisie.

Și șeful poliției, Tim Gannon și-a înaintat demisia în aceeași zi. Tony Gruenig, care activează în departament de 19 ani, va prelua funcția de șef.

Totodată, în același caz, managerul orașului, Curt Boganey, a fost demis.

”Vrem să transmitem un mesaj comunității, că luăm această situație foarte în serios”, a mai spus primarul Elliott.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La rândul său, Gruenig a afirmat că speră să aducă ”un oarecare calm comunității”, după ce moartea tânărului a declanșat din nou proteste Black Lives Matter.

Doar luni seara au fost arestați 40 de protestatari.

Iată cum s-au desfășurat protestele BLM după moartea acestui băiat - Protestele Black Lives Matter au reizbucnit în SUA, după ce un tânăr de culoare, de 20 de ani, a fost împușcat mortal de polițiști (Video)

Context

Un tânăr afroamerican de 20 de ani, oprit inițial pentru că ar fi încălcat regulile de trafic, a fost împușcat mortal de Kim Potter.

ADVERTISING

Incidentul s-a produs în Brooklyn Center, un oraş la doar câțiva kilometri de tribunalul unde are loc procesul fostului polițist Derek Chauvin, judecat pentru uciderea lui George Floyd, anul trecut.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇