Avionul rusesc de pasageri prăbușit a fost găsit într-o pădure UPDATE

Avionul rusesc de pasageri prăbușit a fost găsit într-o pădure <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Un avion de pasageri, cu 18 persoane la bord, inclusiv 4 copii, a dispărut de pe radar în timp ce zbura deasupra regiunii Tomsk, în Siberia.

„Avionul a dispărut de pe radar. La bord sunt 18 persoane, inclusiv patru copii. Trei dintre persoane sunt membrii echipajului”, a declarat o sursă din serviciul de aviație rusesc pentru agenția TASS.

Inițial s-a spus că aeronava s-a prăbușit, însă se pare că piloții au făcut o aterizare de urgență. Avionul, exploatat de către compamia ”Aviaţia uşoară siberiană” (SILA), asigura o legătură între orăşelul Kedrovîi şi Tomsk.

ADVERTISING

Comunicarea cu aeronava s-a înrerupt la ora locală 17:00 (13:00, ora României). Mai multe elicoptere de tip Mi-8 au fost trimise imediat în căutarea acestui avion de tip An-28.

Avionul a fost găsit grav avariat la aproximativ două ore după declanşarea semnalului SOS, într-o zonă împădurită. Toți cei aflați la bord au supraviețuit și au fost transportați în Tomsk. Autoritățile spun că a fost un miracol și laudă profesionalismul piloților.

Russia: Antonov An-28 passenger aircraft makes hard landing in Siberia *STILLS*

Primele informații le-a oferit ministerul regional al Situaţiilor de Urgenţă, care a anunțat că avionul a fost localizat și că au fost văzuți supraviețuitori.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit sursei citate de agenția Tass, echipajul nu a raportat nicio defecțiune la bordul aeronavei.

"Zborul decurgea normal. Echipajul nu a raportat nicio defecțiune sau probleme la bordul avionului", a spus sursa citată.

În plus, ea a adăugat că avionul se afla în stare perfectă înainte de decolare.

"Toate procedurile înainte de zbor au fost efectuate. Avionul se afla în stare perfectă", a subliniat sursa.

Evenimentul are loc după ce de curând un alt avion cu 28 de persoane la bord a dispărut de pe radar în pensinsula Kamchatka, situată în regiunea estică a Rusiei.

ADVERTISING

Aeronava a fost găsită ulterior, la aproximativ cinci kilometri distanță de pista aeroportului unde ar fi trebuit să aterizeze, au anunțat autoritățile.

Potrivit presei din Rusia, în acest caz niciuna din cele 28 de persoane aflate la bord nu a supraviețuit.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇