Ultimul stat al UE care trece la imunizarea populaţiei. Campania de vaccinare începe azi

Ultimul stat al UE care trece la imunizarea populaţiei. Campania de vaccinare începe azi

Ţările de Jos au decis să devanseze cu două zile începutul campaniei lor de vaccinare împotriva COVID-19, care va începe miercuri.

Anunțul a fost făcut luni de guvernul ţării, ultimul din UE care va trece la vaccinarea populaţiei, relatează AFP.

Personalul spitalicesc în contact cu pacienţii de COVID-19 va fi primul care va beneficia de vaccin, alături de lucrătorii din azilele de bătrâni din sudul ţării, au anunţat autorităţile sanitare.

"Începutul vaccinării împotriva COVID-19 este devansat cu două zile" în raport cu data precedentă anunţată, de vineri, 8 ianuarie, a anunţat Ministerul Sănătăţii după o întâlnire cu autorităţile sanitare.

De la începutul vaccinării în Europa pe 27 decembrie, lentoarea anumitor ţări în administrarea vaccinului este dur criticată, în special în Franţa.

Campania de vaccinare a început în reluare! Cu ce se confruntă autoritățile medicale din România, dar și cele din UE

Însă în Olanda întârzierea este şi mai importantă: primele vaccinuri sunt prevăzute la aproape două săptămâni după lansarea vaccinărilor în UE şi la aproape o lună de la începutul campaniei în Regatul Unit.

Autorităţile au invocat până acum dificultăţile logistice şi necesitatea unei aprobări a vaccinului de către autorităţile naţionale.

Cum a rămas Olanda codașa Europei la vaccinare

Cele mai dure restricții

De la jumătatea lui decembrie, Olanda a introdus măsurile cele mai stricte de la începutul pandemiei, toate şcolile şi magazinele neesenţiale fiind închise.

Anterior, premierul Mark Rutte a preferat o "izolare inteligentă", mult mai permisivă decât cele din ţările europene vecine.

Luni, Olanda a înregistrat 6.671 noi cazuri de COVID-19. Cu 757 mai multe decât în ziua precedentă, notează AFP.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇