Ucraina avertizează că Putin se pregătește de o ofensivă majoră

Ucraina avertizează că Putin se pregătește de o ofensivă majoră

Oficiali ucraineni de rang înalt spun că Vladimir Putin se pregăteşte pentru o nouă ofensivă majoră în noul an, în ciuda unei serii de eşecuri umilitoare pe câmpul de luptă suferite de Rusia în ultimele luni.

Într-un interviu acordat „The Guardian”, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov (foto), a declarat că, deşi Ucraina este acum capabilă să se apere cu succes împotriva atacurilor cu rachete ale Rusiei care vizează infrastructura-cheie, inclusiv reţeaua energetică, au apărut dovezi că Kremlinul pregăteşte o nouă ofensivă amplă.

ADVERTISING

Comentariile lui Reznikov au confirmat declaraţii făcute săptămâna aceasta pentru „The Economist” şi de preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, de şeful forţelor armate, generalul Valeri Zalujni, şi de şeful forţelor terestre, generalul-colonel Oleksandr Sirski.

Toate aceste declaraţii par să facă parte dintr-un efort amplu şi coordonat al Ucrainei de a-i avertiza pe aliaţii occidentali să nu se lase păcăliţi de o eventuală acalmie, care s-ar instala odată cu venirea iernii, subliniind ameninţarea continuă pe care Rusia o reprezintă pentru Ucraina, mai notează „The Guardian”.

ADVERTISING

Astăzi, în ziua 295 de război, preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat că Ucraina pregăteşte acorduri pentru consolidarea apărării antiaeriene a ţării.

Iar analiștii militari sunt de părere că s-ar putea instala un impas în această iarnă. Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, John Kirby, a declarat că amploarea violențelor a temperat speranța unei încheieri iminente a ostilităților.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇