Trei bolnavi de Covid au murit într-un incendiu la un spital din Rusia

Trei bolnavi de Covid au murit într-un incendiu la un spital din Rusia

Trei pacienţi ai unui spital din Rusia, internați la o secție Covid, au murit într-un incendiu izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri, au anunţat autorităţile ruse.

Există suspiciunea că incendiul a fost declanşat de un aparat de respiraţie artificială, informează AFP.

Potrivit Comitetului de anchetă din Riazan, la sud-est de Moscova, focul a izbucnit la orele locale 03:30 (00:30 GMT) în secţia de reanimare a unui spital public din acest oraş cu circa 500.000 de locuitori.

"În urma incendiului, trei persoane au decedat. Şapte persoane ce prezentau semne de intoxicaţie şi de arsuri au fost spitalizate", a anunţat într-un comunicat Comitetul de anchetă.

ADVERTISING

A fost declanșată o anchetă pentru "neglijenţă generatoare de moarte" și deocamdată cauza incendiului nu este cunoscută.

Cu toate acestea, guvernatorul regiunii Riazan, Nikolai Liubimov, a declarat, la televiziunea publică, că incendiul a izbucnit din cauza unui aparat de respiraţie artificială, care a luat foc.

"În unul dintre saloanele unităţii de terapie intensivă exista un pacient în stare gravă, conectat la ventilator (…) Se pare că ventilatorul a luat foc", a declarat el, citat de agenţiile de presă ruse.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nikolai Liubimov a precizat că aparatul de respiraţie artificială implicat în incendiu era chinezesc şi "nu era adaptat", nu avea dispozitiv de protecţie împotriva accidentelor de scurtcircuit şi supratensiune.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇