Tătaru anunță că se pot face zilnic câte 50.000 de teste de COVID-19 în laboratoarele din România

Tătaru anunță că se pot face zilnic câte 50.000 de teste de COVID-19 în laboratoarele din România

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat că România ajunge la o capacitate de 50.000 de teste de coronavirus pe zi, după ce premierul Ludovic Orban a solicitat, miercuri, creşterea capacităţii de testare.

„Am discutat în primul rând de creşterea capacităţii de testare, pe lângă achiziţionarea acestor teste antigen, să creştem în continuare capacitatea de testare pe aparate de tip Real Time PCR. (…)

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Am o solicitare la DSP să aibă o procedură. Nu trebuie să aglomereze anumite centre, astfel încât să se ajungă la întârzieri, trebuie să fie distribuite uniform astfel încât să se realizeze testările cât mai rapid.

În mod normal, ar trebui în 24 de ore de la prelevarea probelor să se efectueze testarea, să se poată comunica diagnosticul cât mai rapid”, a afirmat Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Capacitatea de testare pentru COVID-19 ajunge la 50.000 de teste pe zi, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Avem 141 de puncte de testare. În ordin, mâine dimineaţă, o să mai apară 18 puncte de testare. Avem o capacitate de 50.000 de teste pe zi la toate aceste laboratoare„, a spus Tătaru.

El a adăugat că la Ilfov există rămâneri în urmă în privinţa vitezei de testare.

„Evaluăm în fiecare zi, avem rămâneri în urmă – Ilfovul – şi aici am recomandat şi DSP Ilfov şi DSP Bucureşti, că sunt aceleaşi laboratoare de zone, să redirecţioneze aceste teste către laboratoarele care pot duce la 24 de ore”, a adăugat Tătaru.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro: