Sute de oameni protestează la adresa restricțiilor: Manifestanții circulă prin Capitală, deși e trecut de ora 20:00 UPDATE

Sute de oameni protestează la adresa restricțiilor: Manifestanții circulă prin Capitală, deși e trecut de ora 20:00 UPDATE

Sute de protestatari s-au adunat din nou sâmbătă după amiază, în Piaţa Universităţii din Capitală, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de restricţiile impuse ca măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Unii dintre manifestanţi flutură steaguri tricolore, în timp ce alţii care au afaceri sau locuri de muncă în domeniul HoReCa, au adus cu ei tigăi şi oale. 

Mobilizarea pentru acest protest s-a făcut pe reţelele sociale, iar cei care lansat apelul la participare propun organizarea celui „mai mare protest al ultimilor ani”.

Va fi protestul ce ne va scăpa de sub dictatură”, declară ei.

ADVERTISING

Zeci de percheziţii după violenţele din centrul Capitalei: 22 de suspecţi au fost duşi la audieri

Protestatarii au folosit fântâna de la Piaţa Universităţii drept scenă, în condiţiile în care unii dintre ei au adus boxe şi instalaţii de sonorizare.

Unii manifestanţi flutură tricolorul, alţii au vuvuzele, în timp ce alţi protestatari, care au locuri de muncă sau afaceri în domeniul HoReCa, au dus tigăi şi oale. 

Mulţi dintre participanţi nu poartă masca sanitară şi nici nu păstrează distanţa faţă de persoanele din jur.

Jandarmii mobilizaţi pentru a asigura ordinea publică la această manifestaţie au împărţit celor prezenţi în piaţă pliante cu mesaje privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. 

ADVERTISING

Manifestanţii scandează „Libertate!”, „Jos trădătorii” și se îndreaptă în marş către Piaţa Victoriei. 

protest-inquam-1
Foto: Inquam Photos / George Calin

UPDATE 20:00: Deși este ora 20 și bucureștenii ar trebui să fie în casele lor, protestatarii continuă să sfideze legile în vigoare și manifestează în Piața Victoriei, chiar în fața Guvernului., sfidând autoritățile statului.

Posted by Să Vorbim Despre Tine on Saturday, April 3, 2021

Doi reprezentanți ai Jandarmeriei și Poliției au declarat la Realitatea TV că au fost aplicate sancțiuni contravenționale, pentru că au fost încălcari ale legii, iar în continuare ”o să aplicăm legea și vom reacționa în funcție de ce se va întâmpla”. ”Vom aplica măsuri de ordine atât timp cât avem participanți”, a mai spus unul dintre ei.

Aflat în studioul postului de televiziune, Dumitru Coarnă, fost șef de sindicat al Polițiștilor în prezent deputat PSD, a spus că jandarmii și polițiștii nu pot face mai mult pentru că ”folosirea forței e apanajul prefectului”.

ADVERTISING

20:30 - Majoritatea protestatarilor (circa 800 de persoane) se îndreaptă spre Palatul Parlamentului, doar câteva zeci de persoane au rămas în Piața Victoriei relatează Digi24.

În continuare, jandarmii doar îi însoțesc pe protestatari, neîncercând să îi disperseze. Conform Digi24, există 3 organizatori oficiali ai protestelor de azi din Capitală, care au obținut autorizație, însă doar până la ora 20.

Protestele față de restricții continuă pentru a patra seară la rând (Galerie foto)

Aproximativ 50 de persoane s-au adunat sâmbătă, și la Constanţa, pentru a protesta faţă de restricţiile impuse de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19.

Oamenii s-au strâns pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, au steaguri tricolore şi manifestă paşnic. 

Protestatariii au anunţat că intenţionează să plece din nou în marş pe străzile şi bulevardele din municipiul Constanţa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇